Istoric paintball

De la introducerea sa in anii 80′, jocul de paintball a devenit un fenomen international. Entuziastii au format echipe, au intemeiat ligi si au organizat campionate ale jocului: paintball.

Când spunem paintball, spunem dinamism, distractie, sport, vopsea, echipa, strategie, comunicare, forta de reactie, actiune, adrenalina. Dar BucovinaPaintball inseamna mai mult. Pentru ca noi stim ca forta si avantajul competitiv al oricarei organizatii sunt date de lucrul in echipa va garantam organizarea de team-building-uri, adevarate programe de aventuri outdoor,care sa contribuie la constructia unei echipe solide in cadrul companiei dumneavoastra. Si pentru ca va propunem paintball si distractie outdoor tot noi va putem oferi si echipamentul adecvat.

Milioane de oameni (bãrbati si femei) de toate vârstele si categoriile sociale practicã paintball în peste 40 de tãri. Indiferent cã sunt studenti, profesionisti sau pensionari, toti jucãtorii de paintball au în comun dragostea pentru aventurã si un puternic spirit competitiv.

Jocul se desfãsoarã cu arme pe bazã de gaz care pot trage (împusca) capsule cu gelatinã biodegradabilã, vopsea netoxicã. Desi se vorbeste uneori despre paintball ca fiind un joc „de rãzboi”, acesta promoveazã gloria învingãtorului.

De obicei paintball se joacã de cãtre echipe ce pot fi identificate prin banderole colorate. Echipele pot fi formate din 3-4 jucãtori pânã la 20 de componenti. Fiecare echipã se luptã sã îndeplineascã un scop, un obiectiv, similar celorlalte sporturi care au în comun mingea. Dacã jucãtorul este lovit si bila cu de vopsea se sparge în orice loc pe corpul sau pe echipamentul acestuia, rezultând o patã de vopsea, regulamentul spune cã acest jucãtor este considerat „eliminat” si imediat trebuie sã pãrãseascã câmpul de joacã îndreptându-se spre o zonã desemnatã sau spre zona neutrã.

Obiectivele sunt diverse si cuprind între altele capturarea sau apãrarea steagului mergãnd pânã la eliminarea în totalitate a echipei adverse. Indiferent în care dintre situatiile de mai sus vã veti afla, jocul va provoca participantii atât psihic cât si mental ca o exercitare a istetimii atât de necesarã victoriei.